Muscovadocookies

cirka 30 stycken
Muscovadocookies
Betyg: (22st)

Ingredienser

220 gram rumsvarmt smör
2 dl Dansukker Farinsocker
1 dl Dansukker Muscovadosirap
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
8 dl havregryn
1/2 tsk bikarbonat
150 gram hackad choklad
2 dl solroskärnor
2 dl russin eller tranbär
2 tsk kanel

Rör smör och farinsocker poröst, tillsätt muscovadosirapen sist och blanda väl.

Tillsätt ägg, blanda ned mjöl, kanel, vaniljsocker och bikarbonat tills det blir en jämn smet.

Tillsätt havregryn, solroskärnor, russin och choklad.

Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda kakorna i cirka 12 minuter i 175 °C, de ska vara lite mjuka när de tas ur ugnen. Låt kakorna svalna en liten stund på plåten och lägg sedan över dem på ett galler så de svalnar helt. Nu är det dags att avnjuta de härliga kakorna.

Receptet är framtaget av

Dansukker