Muscovadoglaserade revben

Muscovadoglaserade revben
Betyg: (1st)

Ingredienser

1 - 1 1/2 kg revben
1 msk salt
12 svartpepparkorn
3 gula lökar
10 vitlöksklyftor
2 msk japansk soja
1/2 dl Dansukker Muscovadosirap
2 msk tomatpuré
1 msk matolja
5 cm färsk ingefära
1 tsk mald kanel
1 tsk mald kryddnejlika
1 tsk mald kardemumma
1 tsk paprikapulver
1 tsk vitpeppar
2 tsk salt
1/2 – 1 röd chili

Fyll en gryta med vatten, salt och pepparkorn. Skala och skiva lök och vitlök. Lägg i revbenen och koka långsamt i 1 1/2 timme. Tag upp revbenen och torka av dem noga.

Finhacka chilin och riv ingefäran och blanda med soja, sirap och tomatpuré. Pensla marinaden på revbenen och grilla på utegrill eller i ugnen på 200 °C i cirka 30 minuter. Pensla revbenen med marinaden några gånger under grillningen. Servera gärna coleslaw eller bönsalsa till.

Receptet är framtaget av

Dansukker