Muscovadogravad lax

Muscovadogravad lax

4 personer
Muscovadogravad lax
Betyg (8st)

Ingredienser

750 g laxsida
3/4 dl Ljust Dansukker Muscovadorörsocker
3/4 dl salt
10 krossade vitpepparkorn
10 krossade svartpepparkorn
3-4 dl grovhackad dill

Skrapa och torka laxsidan. Frys den i minst 2 dygn.

Blanda salt, socker och peppar, och gnid in laxen med blandningen. Täck botten av en låg skål med dill. Lägg laxsidan ovanpå med skinnet mot dillen. Lägg resten av dillen på laxen. Täck skålen med plastfolie och ställ muscovadolaxen i kylskåp i 2 dygn. Vänd laxen då och då. Skär laxen i tunna skivor och servera med senapssås, dill och citron.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;