Musselsoppa

4 portioner
Musselsoppa
Betyg: (0st)

Ingredienser

30 kokta musslor eller 1 burk (400 g) musslor
100 g rimmat magert fläsk
1 gul lök, tärnad
4 råa potatisar, skalade och tärnade
1 burk passerade tomater
1 l fiskbuljong (vatten + 2 tärningar)
1-2 skivade vitlöksklyftor
1 msk Dansukker Rörsocker Strö
1/2 tsk vitpeppar
ev salt
1 dl hackad persilja

Skär fläsket i små tärningar och fräs det i en gryta, utan att det får färg. Lägg i tärnad lök och potatis samt vitlöken.

Tillsätt buljongen, rörsockret, pepparn och de passerade tomaterna och låt sjuda under lock i 15 minuter.

Tillsätt musslorna och hetta upp soppan. Smaka av och salta eventuellt. Strö över persilja. Servera soppan rykande het med en bit bröd.

Den här mustiga soppan är superb både som vardagsmat och bjudmat. Räkna med att superlativen duggar tätt kring middagsbordet!

Receptet är framtaget av

Dansukker