Nötig apelsinblomskola med hela hasselnötter och pistagenötter

En härligt segmjuk kola med influenser från Mellanöstern där den fräscha smaken från apelsinblomvattnet får ta plats tillsammans med både hasselnötter och pistagenötter i en färgsprakande smaksensation.
Nötig apelsinblomskola med hela hasselnötter och pistagenötter
Betyg: (0st)

Ingredienser

    Ingredienser (seg kola):

    • 300 g smör
    • 4 dl Dansukker Strösocker
    • 1 dl Dansukker Ekologisk Ljus Sirap
    • 2 msk Dansukker Glykossirap
    • 6 dl vispgrädde
    • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
    • 1 msk apelsinblomvatten
    • 1 dl rostade hasselnötter
    • 1 dl naturella pistagenötter

    Gör såhär:
    1. Lägg alla ingredienser förutom nötterna och apelsinblomvattnet i en kastrull.
    2. Låt koka upp under konstant omrörning på medelvärme i 20-30 minuter.
    3. Gör kulprovet för att se till att kolan kokat tillräckligt. Det gör du genom att hälla lite kola i ett glas kallt vatten, då ska kolan gå att forma till en mjuk boll).
    4. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt nötterna och apelsinblomvattnet. Rör om tills de fördelat sig jämnt i kolan.
    5. Täck en form med bakplåtspapper och häll upp kolasmeten i den.
    6. Låt stå i kylskåpet för att stelna innan du skär upp den i bitar.

    Recept Camilla Hamid för Dansukker