Nötkringlor

35 stycken
Nötkringlor
Betyg: (0st)

Ingredienser

  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 100 g hackade hasselnötter
  • 1 dl Dansukker Finkornigt Strösocker
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 250 g smör eller margarin
  • 50 g choklad

Blanda samman mjöl, nötter och de båda sockersorterna i en skål. Tillsätt matfettet i bitar och finfördela det i den torra blandningen. Arbeta samman till en deg. Låt vila i kylskåp i 1 timme. Ta ut degen och arbeta den smidig. Rulla degen till en rulle och skär den i 35 lika stora bitar. Rulla varje bit till en längd som viks samman till en kringla. Lägg kringlorna på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i knappt 175 °C i cirka 12 minuter. Låt svalna på galler. Bryt chokladen i små bitar och lägg den i en spritspåse av plast. Knyt till påsen och lägg den i varmt vatten tills chokladen smält. Spritsa choklad på kringlorna Låt stelna innan kakorna packas i burkar. Förvaras torrt och svalt.

Receptet är framtaget av

Dansukker