Nougatines

Cirka 20 stycken dubbla
Nougatines
Betyg: (0st)

Ingredienser

1 dl Dansukker Strösocker
2 msk vatten
1 dl Dansukker Glykossirap
20 g smör
2 dl vita sesamfrön
200 g nutella

Sätt ugnen på 180 °C.

Lägg socker, vatten och glykossirap i en kastrull och låt koka upp till 116 °C.

Ta kastrullen från värmen, tillsätt smör och sesamfrön. Rör om tills smöret är helt smält. Låt stå i 5 minuter.

Om ni vill ha runda nougatines, klicka en halv tesked av smeten på en macaronmatta av silikon. Smeten kommer att flyta ut lite över kanterna vid gräddning. Har ni ingen macaronmatta kan ni hälla ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och trycka ut den.

Grädda i ugnen i 10-12 minuter, titta till dem ofta. De ska bli gyllene utan att brännas. Låt svalna en stund och ta sedan sesamflarnen ur macaronmattan och bryt av överflödigt så de blir runda. Har ni använt en plåt, låt svalna och knäck till mindre bitar.

Lägg ihop flarnen med släta sidan mot nutellan, tryck lätt för att inte bryta.

Receptet är framtaget av

Dansukker