300 g nötfärs
1 msk smör eller margarin
1-2 tsk chilipulver
1-2 krm cayennepeppar
1/2 tsk salt
1 msk Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
1 tärnad gul lök
2 finhackade vitlöksklyftor, kan uteslutas
4 dl kokta kidneybönor
1-2 tomater i skivor
4 små mozzarellabollar
4 svarta oliver, halverade
groddar eller smörgåskrasse
Sås
1 dl krossade tomater
1 msk olja
2-3 tsk balsamvinäger
1 msk Dansukker Ljus Sirap
1 riven vitlöksklyfta
Fräs färs, lök och vitlök i matfett i en stekpanna. Smaksätt med salt, chilipulver, cayennepeppar och socker. Blanda i bönorna. Fördela på fyra tallrikar. Lägg på två tomatskivor mitt på salladen. Lägg en halv mozzarellaboll på varje tomatskiva och tryck gast en halv oliv på varje mozzarellaboll. Lägg lite groddar eller smörgåskrasse ovanför tomatskivorna som hår. Blanda samman ingredienserna till såsen. Servera såsen till salladen och gärna sallad och en bit bröd t ex skelettbröden.
Receptet är framtaget av