Ögonsallad

Läskig ögonsallad med tomater och mozzarella och en tomatsås som blod. Servera salladen och låt dina vänner blir skrämda.

4 portioner

Betyg (1 st)

Ingredienser

300 g nötfärs
1 msk smör eller margarin
1-2 tsk chilipulver
1-2 krm cayennepeppar
1/2 tsk salt
1 msk Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
1 tärnad gul lök
2 finhackade vitlöksklyftor, kan uteslutas
4 dl kokta kidneybönor
1-2 tomater i skivor
4 små mozzarellabollar
4 svarta oliver, halverade
groddar eller smörgåskrasse

Sås
1 dl krossade tomater
1 msk olja
2-3 tsk balsamvinäger
1 msk Dansukker Ljus Sirap
1 riven vitlöksklyfta

Instruktioner

Fräs färs, lök och vitlök i matfett i en stekpanna. Smaksätt med salt, chilipulver, cayennepeppar och socker. Blanda i bönorna. Fördela på fyra tallrikar. Lägg på två tomatskivor mitt på salladen. Lägg en halv mozzarellaboll på varje tomatskiva och tryck gast en halv oliv på varje mozzarellaboll. Lägg lite groddar eller smörgåskrasse ovanför tomatskivorna som hår. Blanda samman ingredienserna till såsen. Servera såsen till salladen och gärna sallad och en bit bröd t ex skelettbröden.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.