Ögonsallad - Recept

Ögonsallad

4 portioner
Läskig ögonsallad med tomater och mozzarella och en tomatsås som blod. Servera salladen och låt dina vänner blir skrämda.
Ögonsallad
Betyg (1st)

Ingredienser

300 g nötfärs
1 msk smör eller margarin
1-2 tsk chilipulver
1-2 krm cayennepeppar
1/2 tsk salt
1 msk Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
1 tärnad gul lök
2 finhackade vitlöksklyftor, kan uteslutas
4 dl kokta kidneybönor
1-2 tomater i skivor
4 små mozzarellabollar
4 svarta oliver, halverade
groddar eller smörgåskrasse

Sås
1 dl krossade tomater
1 msk olja
2-3 tsk balsamvinäger
1 msk Dansukker Ljus Sirap
1 riven vitlöksklyfta

Fräs färs, lök och vitlök i matfett i en stekpanna. Smaksätt med salt, chilipulver, cayennepeppar och socker. Blanda i bönorna. Fördela på fyra tallrikar. Lägg på två tomatskivor mitt på salladen. Lägg en halv mozzarellaboll på varje tomatskiva och tryck gast en halv oliv på varje mozzarellaboll. Lägg lite groddar eller smörgåskrasse ovanför tomatskivorna som hår. Blanda samman ingredienserna till såsen. Servera såsen till salladen och gärna sallad och en bit bröd t ex skelettbröden.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;