Ögonsallad

4 portioner
Ögonsallad
Betyg: (0st)

Ingredienser

300 g nötfärs
1 msk smör eller margarin
1-2 tsk chilipulver
1-2 krm cayennepeppar
1/2 tsk salt
1 msk Dansukker Muscovadosirap
1 tärnad gul lök
2 finhackade vitlöksklyftor, kan uteslutas
4 dl kokta kidneybönor
1-2 tomater i skivor
4 små mozzarellabollar
4 svarta oliver, halverade
groddar eller smörgåskrasse

Sås
1 dl krossade tomater
1 msk olja
2-3 tsk balsamvinäger
1 msk Dansukker Muscovadosirap
1 riven vitlöksklyfta

Fräs färs, lök och vitlök i matfett i en stekpanna. Smaksätt med salt, chilipulver, cayennepeppar och sirap. Blanda i bönorna. Fördela på fyra tallrikar. Lägg på två tomatskivor mitt på salladen. Lägg en halv mozzarellaboll på varje tomatskiva och tryck gast en halv oliv på varje mozzarellaboll. Lägg lite groddar eller smörgåskrasse ovanför tomatskivorna som hår. Blanda samman ingredienserna till såsen. Servera såsen till salladen och gärna sallad och en bit bröd t ex skelettbröden.

Receptet är framtaget av

Dansukker