Ost- och päronsallad med varm dressing

Ost- och päronsallad med varm dressing är gott som det är tillsammans med en bit bröd eller med en bit grillad kyckling. Häll dressingen över salladen varm.

4 pers

Betyg (4 st)

Ingredienser

1/2-3/4 liter blandade salladsblad
2 päron
200 g gorgonzola eller annan ost
50 g grovt hackade valnötter

Dressing
3 msk Dansukker Ljus Sirap
3 msk vit balsamvinäger
2 msk färskpressad apelsinsaft
1 msk Dansukker Rörsocker Strö
1 msk flytande margarin
1/2 tsk grovmald svartpeppar
1 krm salt

Instruktioner

Skölj salladsbladen. Lägg dem på en handduk för att rinna av. Lägg salladsbladen på ett fat. Skala päronen och dela dem i klyftor. Lägg päronklyftorna på salladen. Skär osten i bitar som läggs på fatet. Strö över valnötterna. Blanda samman ingredienserna till dressingen och koka upp. Häll den varma dressingen över ost och päron. Servera genast med en bit gott bröd till.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen

Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker

Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Pannkakor

Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Se till att du har svenskt socker i påsen.

När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.