Ingredienser
1/2-3/4 liter blandade salladsblad
2 päron
200 g gorgonzola eller annan ost
50 g grovt hackade valnötter
Dressing
3 msk Dansukker Ljus Sirap
3 msk vit balsamvinäger
2 msk färskpressad apelsinsaft
1 msk Dansukker Rörsocker Strö
1 msk flytande margarin
1/2 tsk grovmald svartpeppar
1 krm salt
Instruktioner
Skölj salladsbladen. Lägg dem på en handduk för att rinna av. Lägg salladsbladen på ett fat. Skala päronen och dela dem i klyftor. Lägg päronklyftorna på salladen. Skär osten i bitar som läggs på fatet. Strö över valnötterna. Blanda samman ingredienserna till dressingen och koka upp. Häll den varma dressingen över ost och päron. Servera genast med en bit gott bröd till.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär
Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting
Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider
Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass
Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan
I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter
När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.