Ost- och päronsallad med varm dressing

Ost- och päronsallad med varm dressing är gott som det är tillsammans med en bit bröd eller med en bit grillad kyckling. Häll dressingen över salladen varm.

4 pers

Betyg (3 st)

Ingredienser

1/2-3/4 liter blandade salladsblad
2 päron
200 g gorgonzola eller annan ost
50 g grovt hackade valnötter

Dressing
3 msk Dansukker Ljus Sirap
3 msk vit balsamvinäger
2 msk färskpressad apelsinsaft
1 msk Dansukker Rörsocker Strö
1 msk flytande margarin
1/2 tsk grovmald svartpeppar
1 krm salt

Instruktioner

Skölj salladsbladen. Lägg dem på en handduk för att rinna av. Lägg salladsbladen på ett fat. Skala päronen och dela dem i klyftor. Lägg päronklyftorna på salladen. Skär osten i bitar som läggs på fatet. Strö över valnötterna. Blanda samman ingredienserna till dressingen och koka upp. Häll den varma dressingen över ost och päron. Servera genast med en bit gott bröd till.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Jul med smak av svensk sirap!

Här bjuder vi på våra godaste recept som förgyller både lussefika, glöggmingel, tomte-väntan och julbord. Alla är bakade och blandade med Sveriges enda svenska sirap – Dansukkers. Njut!

Det enda svenska strösockret!

Nu har vi tagit fram en ny design på vårt Från Sverige-märkta strösocker. Allt för att göra det enklare för dig att välja svenskt!

Pepparkakor

Finns det något bättre än doften av nybakade pepparkakor? Ja, det skulle väl i så fall vara smaken av dem.

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet.

Baka med saffran

Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är en uppskattad krydda världen över.

Julens godaste recept

Det är få tider på året som är så mysiga som runt jul. Här hittar du julens bakverk, godis, pyssel, drycker, mat och desserter.