Påsk-Tiramisu

4 port
Tiramisu är en klassisk och lyxig italiensk dessert. Denna Påsk-Tiramisu med smak av ananas passar utmärkt efter påskbuffén.
Påsk-Tiramisu
Betyg: (0st)

Ingredienser

50 g mandelspån
300 g ananas i egen juice
250 g mascarpone
250 g kesella
1/2 dl Dansukker Florsocker
1 1/2 dl vispgrädde
1/4 dl Dansukker Gelésocker Multi
75 g Savoiardikex
1 dl ägglikör

Rosta mandelspånen i en torr stekpanna. Häll spadet av ananasen, men spara den. Skär anansringarna i mindre bitar. Blanda samman mascarpone, kesella och florsocker. Vispa grädden till fast skum tillsammans med gelésockret. Vänd ner grädden i mascarpone- blandningen. Bred ut hälften av blandningen i en låg form. Lägg anansbitarna ovanpå. Häll hälften av likören samt en halv deciliter av ananasspadet i en liten skål och doppa kexen däri. Lägg kexen ovanpå ananasen. Bred på resten av mascarponekrämen. Ringla över resterande likör och strö på mandelspånen. Ställ i kylskåp till serveringen.

Receptet är framtaget av

Dansukker