Påskbrulée

4 styck
Påskbrulée
Betyg: (0st)

Ingredienser

  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 ekologisk apelsin, rivet skal
  • 1/2 dl Dansukker Rörsocker Strö
  • 3 äggulor
  • 1 ägg
  • smör till formarna
  • Dansukker Rörsocker Strö till formarna

Chokladägg

  • 1 dl crème fraiche
  • 1 liten äggula
  • 100 g mörk choklad
  • 15 g osaltat smör, rumstempererat
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • Dansukker Florsocker eller kakao

Blanda crème fraiche, grädde, apelsinskal och socker i en kastrull och koka upp. Låt svalna. Sätt in en långpanna med vatten i ugnen och sätt ugnen på 125 °C. Rör i äggulor och ägg i den avsvalnade gräddblandningen. Sila blandningen och fördela denna i smorda, rörsockerbeströdda portionsformar. Sätt in formarna i vattenbadet och baka dem i cirka 1 1/2 timme. Låt svalna.

Koka upp crème fraichen. Lägg gulan i en skål och häll på den heta crème fraichen. Hacka chokladen i små bitar och blanda ner i skålen. Rör tills chokladen smält. Tillsätt smör och vaniljsocker. Ställ i kylskåp.

Strö rörsocker på puddingarna och sätt in formarna i ugnen med grillelementet på och grilla i cirka 5 minuter tills sockret karamelliserat. Låt svalna. Forma ägg av tryffeln som rullas i florsocker eller kakao. Garnera puddingarna med tryffeläggen.

Receptet är framtaget av

Dansukker