2 1/2 dl rucola
2 1/2 dl röd mangold
2 1/2 dl babyspenat
100 g grön sparris
150 g gula cocktailtomater
2 avokador
1 röd lök
2 paket bacon
4 kokta ägg
Garnering
50 g rostade pistagemandlar
basilika
Dressing
1 msk Dansukker Mörkt Muscovadosocker
2 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
1 msk färskpressad citronsaft
1 krm salt
1 krm svartpeppar
Skölj salladen och lägg den på hushållspapper för att rinna av. Koka upp sparrisen i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt sparrisen svalna. Halvera tomaterna. Skala avokadon och skär dem i klyftor. Skala och tärna löken. Stek baconet. Halvera äggen. Lägg upp samtliga ingredienser på ett fat. Strö på pistagenötterna och basilikablad.
Blanda samman samtliga ingredienser till dressingen. Servera dressingen till salladen och gärna en bit bröd.
Receptet är framtaget av