Påsksallad med bacon

Påsksallad med bacon

4 portioner
Påsksallad med bacon är en matig sallad på vårens primörer. Rosta pistage och strö över salladen. Duka upp i vårsolen och njut av påsken!
Påsksallad med bacon
Betyg (0st)

Ingredienser

2 1/2 dl rucola
2 1/2 dl röd mangold
2 1/2 dl babyspenat
100 g grön sparris
150 g gula cocktailtomater
2 avokador
1 röd lök
2 paket bacon
4 kokta ägg

Garnering
50 g rostade pistagemandlar
basilika

Dressing
1 msk Dansukker Mörkt Muscovadosocker
2 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
1 msk färskpressad citronsaft
1 krm salt
1 krm svartpeppar

Skölj salladen och lägg den på hushållspapper för att rinna av. Koka upp sparrisen i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt sparrisen svalna. Halvera tomaterna. Skala avokadon och skär dem i klyftor. Skala och tärna löken. Stek baconet. Halvera äggen. Lägg upp samtliga ingredienser på ett fat. Strö på pistagenötterna och basilikablad.

Blanda samman samtliga ingredienser till dressingen. Servera dressingen till salladen och gärna en bit bröd.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;