Påsksalsa med räkor

Påsksalsa med räkor

4 portioner
Salsa kan göras på många olika sätt. Denna påskiga salsa är gjord på mango, avokado, chili, räkor och en marinad. Passar utmärkt som tillbehör till buffén.
Påsksalsa med räkor
Betyg (28st)

Ingredienser

2 färska mango
2 avocado
1/2-1 finhackad röd chilifrukt
1 1/2 dl finstrimlad purjolök
1 dl hackad persilja
1 kg räkor med skal, storlek 70/90

Marinad
2 msk rapsolja
2 msk Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
2 msk vitvinsvinäger
2 krm salt
2 krm grovmald svartpeppar
1 riven vitlöksklyfta, kan uteslutas

Skala och tärna mangon. Skala, halvera, kärna ur och dela avokadon i bitar. Skala räkorna. Blanda samman ingredienserna till marinaden i en skål. Blanda i samtliga övriga ingredienser och rör om så att marinaden kommer åt allt. Låt stå i cirka en timme innan salsan serveras. Servera med ett gott bröd till.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;