Paprika- och tomatchutney

Paprika- och tomatchutney
Betyg: (21st)

Ingredienser

1 röd, 1 grön och 1 gul paprika
1/2 kg tomater
1/4 kg gul lök
1–2 vitlöksklyftor
5 msk balsamvinäger
1 1/2–2 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
2 krm malda nejlikor
1 tsk salt
1 tsk paprikapulver

Skålla och skala paprikor och tomater. Ta bort alla kärnor. Skala löken. Skär alla grönsaker i små tärningar. Riv eller hacka vitlöken.

Blanda paprika, tomat, lök, vitlök, balsamvinäger, muscovadorörsocker, nejlikor, slat och paprikapulver i en kastrull och sjud under omrörning i 30 minuter. Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förvara kallt.

Receptet är framtaget av

Dansukker