Päronkaka - Recept

Päronkaka

8 portioner
Enkel och god päronkaka som smakar bäst ljummen med en klick lättvispad grädde. Skär päronen som hasselbackspotatis och häll över kaksmeten.
Päronkaka
Betyg (57st)

Ingredienser

4-6 päron
1 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
3 ägg
2 1/4 dl mjölk
1 dl Dansukker Strösocker

Sätt ugnen på 225 °C. Smörj en pajform.

Skala, dela och kärna ur päronen. Skär varje päronhalva i skivor nästan tvärs igenom. Lägg i formen.

Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vispa samman ägg och mjölk. Tillsätt mjölblandningen och vispa till en slät smet. Häll över päronen.

Strö socker över päronen. Grädda päronkakan mitt i ugnen i 15 minuter, sänk därefter värmen till 175 °C och grädda i ytterligare 20 minuter.

Päronkakan serveras ljummen med en klick lättvispad grädde.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;