Peach-Melbasylt - Recept

Peach-Melbasylt

Peach-Melbasylt
Betyg (0st)

Ingredienser

1 kg hallon
1 kg persikor
2 paket (660 gram) Dansukker Syltsocker 1+3
- eller 1 paket (1 kg) Dansukker Syltsocker

Rensa hallonen. Blanda hallon och ett paket Syltsocker 1+3 eller ett halvt paket vanligt syltsocker. Koka upp under omrörning och låt därefter koka i ytterligare 2 minuter. Tag grytan från värmen och skumma noga.

Skålla, skala och skär persikorna i små bitar. Blanda persikobitarna med syltsocker och koka under omrörning i 5-10 minuter beroende på hur mogna persikorna är. Tag grytan från värmen och skumma noga. Häll upp ett par centimeter av den ena sylten i burkar. Ställ i kylskåp för att svalna och stelna.

Häll upp lika mycket av den andra sylten ovanpå den kalla och ställ in i kylen. Upprepa tills burkarna är fyllda. Förslut. Förvara svalt. Det går utmärkt att byta ut hallon och persikor mot andra frukter och bär som passar bra samman.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;