Peppakaksgrissini

cirka 30 stycken

Betyg (0 st)

Ingredienser

25 g jäst för söta degar
1 1/4 dl ljummet vatten
1 dl Dansukker Farinsocker
1 krm salt
1 msk pepparkakskryddor
50 g rumsvarmt smör eller margarin
5 dl vetemjöl

Instruktioner

Smula jästen i en skål. Tillsätt vattnet och rör tills jästen löst sig. Socker, salt, kryddor och matfett tillsätts. Arbeta in mjölet tills degen släpper skålens kanter. Låt jäsa under duk i 40 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Kavla ut degen till en platta cirka 20 x 50 cm. Skär remsor, cirka 1 1/2 cm breda och vid dem till spiraler.Lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 15 minuter. Nu har du två alternativ, antingen äter du dem nygräddade, gärna till en kopp varm choklad, eller så sänker du ugnstemperaturen till 100 °C och låter pinnarna stå i ytterligare två timmar om du vill ha en hård, torr grissini.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.