Peppakaksgrissini

cirka 30 stycken
Peppakaksgrissini
Betyg: (0st)

Ingredienser

25 g jäst för söta degar
1 1/4 dl ljummet vatten
1 dl Dansukker Farinsocker
1 krm salt
1 msk pepparkakskryddor
50 g rumsvarmt smör eller margarin
5 dl vetemjöl

Smula jästen i en skål. Tillsätt vattnet och rör tills jästen löst sig. Socker, salt, kryddor och matfett tillsätts. Arbeta in mjölet tills degen släpper skålens kanter. Låt jäsa under duk i 40 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Kavla ut degen till en platta cirka 20 x 50 cm. Skär remsor, cirka 1 1/2 cm breda och vid dem till spiraler.Lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 15 minuter. Nu har du två alternativ, antingen äter du dem nygräddade, gärna till en kopp varm choklad, eller så sänker du ugnstemperaturen till 100 °C och låter pinnarna stå i ytterligare två timmar om du vill ha en hård, torr grissini.

Receptet är framtaget av

Dansukker