Ingredienser
Trevlig ”ge bort” present. Fyll den med godis, hemlagat eller köpt, eller med dina favoritjulkakor t ex pepparkaksskorpor.
Använd hemgjord eller köpt pepparkaksdeg.
Instruktioner
Kavla ut pepparkaksdegen cirka 4 mm tjock. Ta en springform som mått. Skär ut två cirklar lika stora som formen och lägg på plåt med bakplåtspapper och grädda i 190 °C i cirka 10 minuter. Låt svalna.
Mät omkretsen på formen. Dela det aktuella måttet med två och skär ut två remsor i önskad höjd av degen. Lägg remsorna på plåt bakplåtspapper samt skär ut ett handtag till locket som läggs på samma plåt. Grädda. Lägg remsorna runt springformen så fort de kommit ut ur ugnen. OBS! De är mycket varma så akta händerna, använd vantar. Håll fast de båda remsorna kring formen tills de svalnat.
Fäst samman skarven i remsorna med kristyr och låt stelna. Fäst därefter den nu runda kanten på en av plattorna med kristyr och låt stelna. Sätt fast handtaget med kristyr på den andra runda kakan. Garnera asken med kristyr. Fyll asken.
Se film: Så här gör du kristyr
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Bjud på frasiga våfflor
Fira våffeldagen med att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.
Påskens godsaker
Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.
Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.
Ljuvlig choklad
Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.