Persika på mandelbotten med champagnesås

8 portioner
Persika på mandelbotten med champagnesås
(0)

150 g riven mandelmassa
2 ägg
100 g mjuk nougat
4 persikohalvor

Sås
2 dl torrt mousserande vin
1 tsk maizenamjöl
1/2 dl Dansukker Strösocker
1/2 dl Dansukker Glykossirap
1+1 dl vispgrädde
50 g smör

Garnering
150 g frysta hallon
1 dl vatten
1/2 dl Dansukker Gelésocker Multi 

Vispa mandelmassa och ägg slätt med elvisp eller i mixer. Lägg smeten i 4 smorda portionsformar. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 °C i ca 15 minuter. Stjälp upp bottnarna på ett bakplåtspapper. Fördela nougaten över de varma bottnarna. Blanda samman vin, maizena, socker, glykos och en deciliter grädde i en kastrull och koka upp under omrörning. Tillsätt smöret och rör om tills det är smält. Låt kallna. Vispa den återstående grädden och vänd ner i den kalla såsen.

Blanda hallon, vatten och gelésocker i en kastrull. Koka upp och låt koka i en halv minut. Passera genom en sil. Låt svalna. Lägg en persikohalva på varje botten som sedan ställs på 4 assietter. Garnera med hallonsåsen och servera ”champagnesåsen” till.