Persikomarmelad med mynta

Persikomarmelad med mynta är en solig och fräsch marmelad där smaken av mynta blir ett friskt komplement till sötman. Persikomarmelad med mynta är perfekt att servera till hemmagjorda scones eller frasiga våfflor!

2 burkar

25 minuter

Betyg (142 st)

Ingredienser

1 1/2 kg persikor
1 kg Dansukker Syltsocker
1/2 msk färskpressad citronsaft

Smaksättning
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
10 blad färsk mynta

Instruktioner

Skålla, skala, kärna ur och skär persikorna i bitar.

Blanda persikobitarna, syltsocker, citronsaft och vaniljsocker i en kastrull och koka i 3-5 minuter.

Ta kastrullen från värmen och skumma noga. Mixa marmeladen snabbt, låt bitar av frukten vara kvar. Tillsätt myntablad.

Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara svalt.

Tips! Det går lika bra att använda nektarin till detta recept.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.