Persikomarmelad med mynta

2 burkar 25 minuter
Persikomarmelad med mynta är en solig och fräsch marmelad där smaken av mynta blir ett friskt komplement till sötman. Persikomarmelad med mynta är perfekt att servera till hemmagjorda scones eller frasiga våfflor!
Persikomarmelad med mynta
Betyg: (38st)

Ingredienser

  • 1 1/2 kg persikor
  • 1 kg Dansukker Syltsocker
  • 1/2 msk färskpressad citronsaft

Smaksättning

  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 10 blad färsk mynta

Skålla, skala, kärna ur och skär persikorna i bitar.

Blanda persikobitarna, syltsocker, citronsaft och vaniljsocker i en kastrull och koka i 3-5 minuter.

Ta kastrullen från värmen och skumma noga. Mixa marmeladen snabbt, låt bitar av frukten vara kvar. Tillsätt myntablad.

Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara svalt.

Tips! Det går lika bra att använda nektarin till detta recept.

Receptet är framtaget av

Dansukker