Persikopaj

6 portioner
Persikopaj
Betyg: (0st)

Ingredienser

Deg
3 dl vetemjöl
1 msk Dansukker Farinsocker
150 g smör eller margarin
1 ägg

Fyllning
2 ägg
250 g kesella
2 msk potatismjöl
3/4 dl Dansukker Florsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1/2 dl Dansukker Strösocker
6 persikohalvor

Lägg mjölet och sockret i en skål tillsammans med det kylskåpskalla matfettet skuret i små bitar. Finfördela fettet i mjölet tills det är en smulig massa. Tillsätt ägget och arbeta samman till en deg. Tryck ut degen i en pajform, cirka 25 centimeter i diameter. Ställ i kylskåp i minst 30 minuter. Nagga bottnen med en gaffel. Förgrädda skalet i 200 °C i 10 minuter.

Tag ut hjärtan med hjälp av en form ur persikohalvorna. Skär "spillet" i mycket små bitar.

Dela äggen i gulor och vitor. Blanda gulorna med kesella, potatismjöl, florsocker, vaniljsocker och persikohacket. Vispa vitorna och strösockret till fast skum och vänd ner i smeten. Häll upp i formen. Grädda mitt i ugnen i 200° i cirka 15 minuter. Lägg persikohjärtanen ovanpå fyllningen.

Dofta över florsocker vid serveringen. Serveras ljummen eller kall, eventuellt med en klick vispad grädde eller creme fraiche.

Receptet är framtaget av

Dansukker