Pistagetryffel

cirka 35 stycken
Pistagetryffel
Betyg: (1st)

Ingredienser

1 ekologisk apelsin
1 dl vispgrädde
75 g osaltat smör
3/4 dl Dansukker Ekologiskt Florsocker
200 g ljus choklad
150 g ljus choklad att doppa tryffeln i
100 g pistagemandel

Skölj apelsinen noga och riv skalet fint. Blanda vispgrädde, smör och florsocker i en kastrull och koka upp. Bryt chokladen i små bitar och rör ner i gräddblandningen, rör tills chokladen smält. Blanda i apelsinskalet. Ställ i kylskåp tills tryffelsmeten stelnat. Rulla kulor som läggs på en tallrik som ställs i frysen i 30 minuter. Hacka pistagemandlarna fint. Smält chokladen över vattenbad. Doppa tryfflarna i chokladen och därefter i pistagehacket. Ställ på folie tills de torkat. Förvaras svalt.

Receptet är framtaget av

Dansukker