Plommon i rom

Ett trevligt sätt att ta vara på årets plommon är att låta de ligga under några veckor i rom. Servera dina plommon i rom med vaniljglass.

cirka 1 1/2 liter

1 timme

Betyg (28 st)

Ingredienser

70 cl ljus rom
5 dl Dansukker Vit Sirap
1 1/4 kg plommon
1 citron, helst ekologisk 

Instruktioner

Blanda rom och sirap och rör tills det är blandat. Skölj plommonen. Pricka plommonen med en nål, gaffel eller provsticka. Skölj och skiva citronen. Varva plommonen och citronskivorna i en stor burk och häll på lagen. Ställ i kylskåp i minst tre veckor. Servera plommonen med lättvispad grädde smaksatt med vaniljsocker eller med vaniljglass. 

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Jul med smak av svensk sirap!

Här bjuder vi på våra godaste recept som förgyller både lussefika, glöggmingel, tomte-väntan och julbord. Alla är bakade och blandade med Sveriges enda svenska sirap – Dansukkers. Njut!

Det enda svenska strösockret!

Nu har vi tagit fram en ny design på vårt Från Sverige-märkta strösocker. Allt för att göra det enklare för dig att välja svenskt!

Pepparkakor

Finns det något bättre än doften av nybakade pepparkakor? Ja, det skulle väl i så fall vara smaken av dem.

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet.

Baka med saffran

Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är en uppskattad krydda världen över.

Julens godaste recept

Det är få tider på året som är så mysiga som runt jul. Här hittar du julens bakverk, godis, pyssel, drycker, mat och desserter.