Plommonmarmelad

2 burkar 30 minuter
Ta vara på årets plommonskörd och koka en hemmagjord plommonmarmelad! Ät plommonmarmeladen på din smörgås eller varför inte använda som fyllning i rulltårtan?
Plommonmarmelad
Betyg: (0st)

Ingredienser

  • 800 g plommon, valfri sort
  • 400 g Dansukker Syltsocker
  • 2 kanelstänger

Smaksättning

  • 2-3 msk mörk rom

Skålla, skala och kärna ur plommonen. Blanda plommon, syltsocker och kanelstänger i en kastrull och koka under omrörning i 3-4 minuter.

Ta ut kanelstängerna och skumma noga. Mixa marmeladen snabbt, låt lite bitar vara kvar.

Tillsätt rom efter eget tycke och koka ytterligare 2 minuter.

Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara svalt.

Receptet är framtaget av

Dansukker