Pocherat ägg med sparris och lax på salladsbädd

Pocherat ägg med sparris och lax på salladsbädd

4 portioner
Lyxa till det med pocherat ägg, sparris och lax. Gör din egen sås med smak av dijonsenap och västerbottenost och ringla över tallriken med allt det goda.
Pocherat ägg med sparris och lax på salladsbädd
Betyg (0st)

Ingredienser

4 ägg
1/2 tsk salt
1 tsk vitvinsvinäger
200 g grön sparris
200 g färskrökt lax
100 g valfri sallad

Sås
1 ägg
1 msk Dijonsenap
1 vitlöksklyfta
1 msk Dansukker Mörk Sirap
1 msk vitvinsvinäger
1 msk kycklingfond
2 msk riven Västerbottenost
2 dl rapsolja

Fyll en stor gryta med vatten. Lägg i salt och vinäger. Värm vattnet så att det kokar lätt. Knäck ett ägg på en assiett och tippa försiktigt ner ägget i det lätt kokande vattnet. Koka i 4 minuter för en krämig gula, önskas fastare eller lösare gula, lägg till eller minska koktiden med 1 minut. Lägg upp ägget på en bit hushållspapper så att vattnet torkas upp. Upprepa tills alla äggen är pocherade.

Ge sparrisen ett hastigt uppkok. Dra grytan från värmen och låt stå i 2-3 minuter.

Lägg allt utom oljan till såsen i en mixer och mixa tills allt är finfördelat. Droppa i oljan i småskvättar och kör tills det är en homogen sås.

Lägg upp salladen på fyra tallrikar. Fördela sparrisen och laxen på salladen. Lägg ett ägg på varje tallrik och servera med såsen till samt en bit bröd.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;