Portergryta

4 portioner
Portergryta
Betyg: (12st)

Ingredienser

300 g smålök
3 msk matfett
1/2 dl (30 g) vetemjöl
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
800 g nötgrytbitar
1 flaska porter
1 köttbuljongtärning
1 msk fransk senap
2 msk Dansukker Brun Farin Strö
1/2 msk timjan
1/2 dl hackad persilja

1. Skala lökarna. Smält matfettet i en stekgryta och bryn lökarna på svag värme. Tag upp dem.

2. Blanda mjöl, salt och peppar i en stor plastpåse. Lägg köttbitarna i påsen och skaka om. Bryn köttbitarna i matfettet, några i taget. Lägg tillbaka löken i grytan tillsammans med köttet.

3. Häll på portern. Lägg i buljongtärningen och koka på svag värme i 5 minuter.

4. Rör i senapen, farinet och timjan. Låt småputtra i cirka 1 timme under lock tills köttet känns mört.

5. Strö till sist över den hackade persiljan. Kan serveras med potatismos eller bröd.

Receptet är framtaget av

Dansukker