Portionscheesecake lager på lager

5 portionscheesecake 2,5 timmar + 2 timmar i frys
Portionscheesecake lager på lager
Betyg: ( 0 st)

Ingredienser

    Muscovadosnittar

    • 100 gram smör
    • 1 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
    • 1/2 dl Dansukker Ljus Ekologisk Sirap
    • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
    • 2 1/2 dl vetemjöl
    • 1/2 tsk bakpulver

    Fyllning

    • 3 äggulor
    • 1 1/2 dl Dansukker Florsocker
    • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
    • 150 gram färskost
    • 3 dl vispgrädde
    • 1 dl hallon
    • saften av 1/2 citron, obesprutad
    • 1 dl blåbär

    Garnering

    • hallon
    • blåbär
    • citronmeliss

    Börja med muscovadosnittarna. Sätt ugnen på 200 °C.
    Blanda samman samtliga ingredienser i en skål och arbeta till en deg. Dela degen i 4 bitar och rulla till långa stänger. Lägg på plåt med bakplåtspapper och tryck till dem lite lätt. Baka dem i cirka 10 minuter.

    Skär längderna till snittar medan de är varma. Låt svalna och förvara kakorna torrt.
    Mixa 10 snittar och lägg i 5 små runda formar, 7 cm i diameter.

    Vispa äggulor, florsocker och vaniljsocker poröst. Tillsätt färskosten. Vispa upp grädden i en annan skål och blanda tillsammans med äggsmeten.

    Fördela smeten jämt i tre olika skålar. Tillsätt 1 dl mixade hallon i första skål, saften av 1/2 citron i den andra skålen och 1 dl mixade blåbär i den tredje skålen.

    Fördela halloncheesecaken i de fem runda formarna och ställ i frysen i minst 30 minuter. Ta sedan ut formarna och häll på citroncheesecaken. Ställ i frysen i minst 30 minuter. Häll sist över blåbärscheesecaken och ställ i frysen i minst 2 timmar.

    Ta ut formarna ur frysen 5-10 minuter innan servering. Lossa från formarna och garnerna med färska hallon, blåbär och citronmeliss.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker