Pumpasallad

Pumpasallad med svarta bönor, rödlök, persilja och dressing som serveras i pumpaskalet. Sallad med pumpa på nytt sätt.

4-6 portioner

Betyg (2 st)

Ingredienser

1 burk svarta bönor
250 g tärnat pumpakött
1 finhackad rödlök
1 dl finhackad persilja

Dressing
1 msk Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
1 msk Dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
3 msk rapsolja
1 riven vitlöksklyfta
1/2 tsk svartpeppar
1 krm salt

Instruktioner

Skölj bönorna. Koka upp vattnet och saltet och lägg därefter i pumpaköttet. Koka i 2-3 minuter beroende på storleken på tärningarna. Spola av med kallt vatten. Blanda bönorna, pumpan, rödlöken och persiljan i en skål eller en urgröpt pumpa. Blanda samman ingredienserna till dressingen och häll över salladen. Låt stå i kylskåp ett par timmar för att mogna i smak.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.