Pumpasallad

Pumpasallad med svarta bönor, rödlök, persilja och dressing som serveras i pumpaskalet. Sallad med pumpa på nytt sätt.

4-6 portioner

Betyg (8 st)

Ingredienser

1 burk svarta bönor
250 g tärnat pumpakött
1 finhackad rödlök
1 dl finhackad persilja

Dressing
1 msk Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
1 msk Dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
3 msk rapsolja
1 riven vitlöksklyfta
1/2 tsk svartpeppar
1 krm salt

Instruktioner

Skölj bönorna. Koka upp vattnet och saltet och lägg därefter i pumpaköttet. Koka i 2-3 minuter beroende på storleken på tärningarna. Spola av med kallt vatten. Blanda bönorna, pumpan, rödlöken och persiljan i en skål eller en urgröpt pumpa. Blanda samman ingredienserna till dressingen och häll över salladen. Låt stå i kylskåp ett par timmar för att mogna i smak.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen

Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker

Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Pannkakor

Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Se till att du har svenskt socker i påsen.

När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.