Rabarbergelé med ostkräm

4 portioner
Rabarbergelé med ostkräm
Betyg: (0st)

Ingredienser

  • 1 kg raberber i bitar
  • 4 dl vatten
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 3 dl Dansukker Gelésocker Multi

Ostkräm

  • 100 g Philadelphia cheese naturell, gärna light
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk Dansukker Florsocker
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 1 krm finmald kardemumma

Garnering

  • 4 jordgubbar

Lägg raberbitarna och vattnet i en kastrull och sjud under lock i 5 minuter. Sila. Häll tillbaka rabarbervattnet i kastrullen. Tillsätt citronsaft och gelésocker och koka i en halv minut. Fördela i fyra djupa tallrikar. Ställ kallt. Vispa samman samtliga ingredienser till ostkrämen. Lägg en klick ostkräm uppe på den stelnade gelén. Garnera med jordgubbar.

Receptet är framtaget av

Dansukker