Rabarbersås till glass

Rabarbersås som passar utmärkt till glass. Gör din egen rabarbersås med sirap och servera tillsammans med hemgjord glass. Enkelt och fantastiskt gott!

4 portioner

Betyg (39 st)

Ingredienser

1/2 l rabarber i centimeter långa bitar
1 dl Dansukker Ljus Sirap
1 bit kanel hel
1 dl vatten
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
ev. 1-2 msk Cointreau

Instruktioner

Lägg rabarbern, sirapen och kanelstången i en kastrull tillsammans med vattnet och sjud i 10 minuter.

Tillsätt vaniljsockret och ev likör. Rabarbersås serveras varm till glass.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.