Ris a lá mandelpudding med bärgelé

8 portioner
Ris a lá mandelpudding med bärgelé
Betyg: (1st)

Ingredienser

  • 1 kg risgrynsgröt, köpt eller hemlagad
  • 3 dl vispgrädde
  • 50 g hackad mandel (kan uteslutas)
  • 2 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 1 1/2 dl Dansukker Gelésocker Multi

Gelé

  • 1/2 kg färska eller djupfrysta bär t ex körsbär, hallon, jordgubbar
  • 2 1/2 dl Dansukker Gelésocker Multi
  • 5 dl saft (utspädd), välj samma smak som bären

Blanda gelésockret och gröten i en gryta och koka upp. Rör i vaniljsockret och mandeln. Låt svalna något. Vispa grädden till fast skum och vänd ner i gröten.

Häll upp i en serveringsskål. Låt svalna. Lägg bären ovanpå gröten.

Koka upp saft och gelésocker och låt koka i 1/2 minut. Häll saften över bären.

Ställ i kylskåp till serveringen.

Receptet är framtaget av

Dansukker