Risotto med sparris

4 portioner

Betyg (9 st)

Ingredienser

1 lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olja
300 g risottoris
2 1/2 dl vitt vin
1/2 dl Dansukker Ljus Sirap
1 l buljong
200 g färsk, grön sparris
40 g soltorkade tomater i bitar
40 g färsk parmesanost
peppar

Instruktioner

Hacka lök och vitlök fint. Fräs i olja i en gryta i 2-3 minuter. Tillsätt riset och låt detta fräsa med ett par minuter. Häll på vinet och sirapen och låt detta koka in. Tillsätt buljongen, lite i sänder tills riset är kokt, 20 – 25 minuter. Skär bort och kasta det yttersta på sparrisen. Skär sparrisen i 2-3 cm långa bitar och koka upp. Häll bort vattnet. Tillsätt osten och tomaterna och rör om. Blanda därefter i sparrisen. Servera med bröd och t ex rökt skinka eller stekt kyckling. Sparrisen kan ersättas med svamp, cocktailtomater eller broccoli.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.