Risotto med sparris

4 portioner
Risotto med sparris
Betyg: (1st)

Ingredienser

1 lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olja
300 g risottoris
2 1/2 dl vitt vin
1/2 dl Dansukker Ljus Sirap
1 l buljong
200 g färsk, grön sparris
40 g soltorkade tomater i bitar
40 g färsk parmesanost
peppar

Hacka lök och vitlök fint. Fräs i olja i en gryta i 2-3 minuter. Tillsätt riset och låt detta fräsa med ett par minuter. Häll på vinet och sirapen och låt detta koka in. Tillsätt buljongen, lite i sänder tills riset är kokt, 20 – 25 minuter. Skär bort och kasta det yttersta på sparrisen. Skär sparrisen i 2-3 cm långa bitar och koka upp. Häll bort vattnet. Tillsätt osten och tomaterna och rör om. Blanda därefter i sparrisen. Servera med bröd och t ex rökt skinka eller stekt kyckling. Sparrisen kan ersättas med svamp, cocktailtomater eller broccoli.

Receptet är framtaget av

Dansukker