Risotto med sparris

4 portioner

Betyg (11 st)

Ingredienser

1 lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olja
300 g risottoris
2 1/2 dl vitt vin
1/2 dl Dansukker Ljus Sirap
1 l buljong
200 g färsk, grön sparris
40 g soltorkade tomater i bitar
40 g färsk parmesanost
peppar

Instruktioner

Hacka lök och vitlök fint. Fräs i olja i en gryta i 2-3 minuter. Tillsätt riset och låt detta fräsa med ett par minuter. Häll på vinet och sirapen och låt detta koka in. Tillsätt buljongen, lite i sänder tills riset är kokt, 20 – 25 minuter. Skär bort och kasta det yttersta på sparrisen. Skär sparrisen i 2-3 cm långa bitar och koka upp. Häll bort vattnet. Tillsätt osten och tomaterna och rör om. Blanda därefter i sparrisen. Servera med bröd och t ex rökt skinka eller stekt kyckling. Sparrisen kan ersättas med svamp, cocktailtomater eller broccoli.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våfflor med salt karamell, banan och bär

Bjud på frasiga våfflor

Fira våffeldagen med att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskig Rocky Road

Påskens godsaker

Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Blondies med krusbärsmarmelad

Baka i långpanna

Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.

Varm kaffedryck

Värmer gott när det är kallt

Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Citrusmarmelad med saffran

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.

Brownie med mjölkchokladganache och pekannötter

Ljuvlig choklad

Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.