Rissallad med ägg, räkor och skinka

Rissallad med ägg, räkor och skinka

4 port
Rissallad med ägg, räkor, skinka och dressing passar utmärkt som lunch. Gör en matiga och kall rissallad som omväxling under påskhelgen. Servera och njut.
Rissallad med ägg, räkor och skinka
Betyg (0st)

Ingredienser

200 g ris
4-6 kokta ägg
250 g räkor med skal
3 salladslökar i tunna skivor
3/4 dl hackad dill
200 g rökt skinka

Sås
2 msk bruna senapsfrön
2-3 msk Dansukker Farinsocker
2 tsk ättiksprit 12 %
1 msk olja
1 hackad/ riven vitlöksklyfta
1 msk mjöl
2 dl grönsaksbuljong
2 dl grädde
salt, peppar

Börja med att krossa senapsfröna och därefter blanda med farinsocker och ättika. Koka riset enligt anvisningar på förpackningen. Skala ägg och räkor. Dela äggen.

Hetta upp oljan i en gryta och fräs vitlöken. Rör i mjölet och späd med buljong och grädde. Sjud på svag värme i fem minuter. Tillsätt senapsblandningen. Smaka av med salt och peppar. Blanda riset med räkor, salladslök och dill och lägg upp på ett fat. Häll såsen över riset. Lägg på äggen. Servera med skinka.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;