200 g ris
4-6 kokta ägg
250 g räkor med skal
3 salladslökar i tunna skivor
3/4 dl hackad dill
200 g rökt skinka
Sås
2 msk bruna senapsfrön
2-3 msk Dansukker Farinsocker
2 tsk ättiksprit 12 %
1 msk olja
1 hackad/ riven vitlöksklyfta
1 msk mjöl
2 dl grönsaksbuljong
2 dl grädde
salt, peppar
Börja med att krossa senapsfröna och därefter blanda med farinsocker och ättika. Koka riset enligt anvisningar på förpackningen. Skala ägg och räkor. Dela äggen.
Hetta upp oljan i en gryta och fräs vitlöken. Rör i mjölet och späd med buljong och grädde. Sjud på svag värme i fem minuter. Tillsätt senapsblandningen. Smaka av med salt och peppar. Blanda riset med räkor, salladslök och dill och lägg upp på ett fat. Häll såsen över riset. Lägg på äggen. Servera med skinka.
Receptet är framtaget av