Ingredienser
200 g ris
4-6 kokta ägg
250 g räkor med skal
3 salladslökar i tunna skivor
3/4 dl hackad dill
200 g rökt skinka
Sås
2 msk bruna senapsfrön
2-3 msk Dansukker Farinsocker
2 tsk ättiksprit 12 %
1 msk olja
1 hackad/ riven vitlöksklyfta
1 msk mjöl
2 dl grönsaksbuljong
2 dl grädde
salt, peppar
Instruktioner
Börja med att krossa senapsfröna och därefter blanda med farinsocker och ättika. Koka riset enligt anvisningar på förpackningen. Skala ägg och räkor. Dela äggen.
Hetta upp oljan i en gryta och fräs vitlöken. Rör i mjölet och späd med buljong och grädde. Sjud på svag värme i fem minuter. Tillsätt senapsblandningen. Smaka av med salt och peppar. Blanda riset med räkor, salladslök och dill och lägg upp på ett fat. Häll såsen över riset. Lägg på äggen. Servera med skinka.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen
Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker
Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Pannkakor
Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt
Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Se till att du har svenskt socker i påsen.
När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.