Rissallad med ägg, räkor och skinka

Rissallad med ägg, räkor, skinka och dressing passar utmärkt som lunch. Gör en matiga och kall rissallad som omväxling under påskhelgen. Servera och njut.

4 port

Betyg (3 st)

Ingredienser

200 g ris
4-6 kokta ägg
250 g räkor med skal
3 salladslökar i tunna skivor
3/4 dl hackad dill
200 g rökt skinka

Sås
2 msk bruna senapsfrön
2-3 msk Dansukker Farinsocker
2 tsk ättiksprit 12 %
1 msk olja
1 hackad/ riven vitlöksklyfta
1 msk mjöl
2 dl grönsaksbuljong
2 dl grädde
salt, peppar

Instruktioner

Börja med att krossa senapsfröna och därefter blanda med farinsocker och ättika. Koka riset enligt anvisningar på förpackningen. Skala ägg och räkor. Dela äggen.

Hetta upp oljan i en gryta och fräs vitlöken. Rör i mjölet och späd med buljong och grädde. Sjud på svag värme i fem minuter. Tillsätt senapsblandningen. Smaka av med salt och peppar. Blanda riset med räkor, salladslök och dill och lägg upp på ett fat. Häll såsen över riset. Lägg på äggen. Servera med skinka.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kanelbullens dag

Fira Kanelbullens dag 4 oktober – ladda upp med kanel och pärlsocker, hugg in på något av våra välbeprövade recept och bjud in någon som du tycker om. Hembakat är godast!

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren.

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron!

Fredagsmys

Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut.

Älskade äpplen

Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!