Röd vinbärssaft med vanilj

1/2 liter koncentrerad saft
Har du en stor skörd av röda vinbär i år? Passa på att göra röd vinbärssaft med en hint av vanilj! Röd vinbärssaft med vanilj är god att servera till fikat året om.
Röd vinbärssaft med vanilj
Betyg: (8st)

Ingredienser

  • 500 g röda vinbär
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1 pkt Dansukker Saftsocker
  • 2 tsk Dansukker Vaniljsocker

Koka vatten och röda vinbär i 10 minuter. Låt svalna till ca 45°C.

Tillsätt saftsocker och rör tills att det löst sig. Täck över och låt stå i rumstemperatur i minst 6 timmar eller över natten.

Värm upp till kokpunkten, det ska inte koka. Tillsätt vaniljsocker och sila därefter. För klar saft, använd en silduk och låt saften rinna av.

För bästa hållbarhet, koka silad saft ca 3 minuter.

Häll upp på rengjord, varm flaska, tillslut väl. Förvaras i kylskåpet.

 

Se film: Så här gör du saft med Saftsocker

Receptet är framtaget av

Dansukker