Röd vinbärssaft med vanilj

Röd vinbärssaft med vanilj
Betyg: (295 st)

Ingredienser

  • 2 l röda vinbär
  • 8 dl vatten
  • 6 dl Dansukker Strösocker
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 1 krm natriumbensoat

Skölj bären i vatten. Lägg dem i en rostfri gryta och häll på vattnet. Koka upp och låt sjuda i 10 minuter under lock.

Mosa bären mot grytans kant. Häll upp bärmassan i en silduk och låt självrinna i 30 minuter.

Häll tillbaka saften i grytan. Tillsätt sockret och sjud i 10 minuter. Tag grytan från plattan. Skumma väl.

Tag upp lite av saften och rör i vaniljsockret och natriumbensoatet i detta. Rör därefter ned det i saften.

Fyll röd vinbärssaft med vanilj på varma, rena flaskor. Förslut. Förvaras kallt.

Receptet är framtaget av

Dansukker