Ingredienser
4 ankbröst
600-700 g små väl tvättade potatisar
1 purjolök i skivor
2 tomater i bitar
250-300 g bacon i bitar
1 msk Dansukker Rörsocker Strö
3 dl grönsaksbuljong, fond eller tärning
Kokspad
1 flaska (70 cl) rödvin
1 1/2 dl Dansukker Farinsocker
1 dl balsamvinäger
2 rödlökar i klyftor
2-3 vitlöksklyftor
1/2 tsk mald svartpeppar
2-3 kvistar färsk timjan
2 köttbuljongtärningar
Sås
3 dl av buljongen
1/2-1 msk maizenaredning
vatten
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 °C. Dela potatisen och lägg den i en ugnssäker form. Lägg även i purjolök, tomater och bacon i formen. Strö över rörsockret och rör om så allt blandas. Häll på buljongen och sätt in mitt i ugnen. Baka i cirka 30 minuter.
Blanda samtliga ingredienserna till kokspadet i en gryta och koka upp. Lägg i ankbrösten och sjud under lock i cirka 15 minuter. Ta upp köttet och slå in det i folie och håll det varmt. Mät upp 3 dl av kokspadet i en gryta och koka upp. Rör ut redningen i lite vatten och red av buljongen och låt sjuda i 5 minuter.
Skiva ankbröstet och servera med potatisblandningen samt såsen. Garnera eventuellt med lite fräscha kryddörter.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär
Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting
Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider
Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass
Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan
I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter
När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.