Rödvinskokt ankbröst med ugnspotatis

4 portioner
Rödvinskokt ankbröst med ugnspotatis
Betyg: (0st)

Ingredienser

4 ankbröst
600-700 g små väl tvättade potatisar
1 purjolök i skivor
2 tomater i bitar
250-300 g bacon i bitar
1 msk Dansukker Rörsocker Strö
3 dl grönsaksbuljong, fond eller tärning

Kokspad
1 flaska (70 cl) rödvin
1 1/2 dl Dansukker Muscovadosirap
1 dl balsamvinäger
2 rödlökar i klyftor
2-3 vitlöksklyftor
1/2 tsk mald svartpeppar
2-3 kvistar färsk timjan
2 köttbuljongtärningar

Sås
3 dl av buljongen
1/2-1 msk maizenaredning
vatten

Sätt ugnen på 200 °C. Dela potatisen och lägg den i en ugnssäker form. Lägg även i purjolök, tomater och bacon i formen. Strö över rörsockret och rör om så allt blandas. Häll på buljongen och sätt in mitt i ugnen. Baka i cirka 30 minuter.

Blanda samtliga ingredienserna till kokspadet i en gryta och koka upp. Lägg i ankbrösten och sjud under lock i cirka 15 minuter. Ta upp köttet och slå in det i folie och håll det varmt. Mät upp 3 dl av kokspadet i en gryta och koka upp. Rör ut redningen i lite vatten och red av buljongen och låt sjuda i 5 minuter.

Skiva ankbröstet och servera med potatisblandningen samt såsen. Garnera eventuellt med lite fräscha kryddörter.

Receptet är framtaget av

Dansukker