Rökt rensteksrulle med svampkompott

4 port
Rökt rensteksrulle med svampkompott
Betyg: (0st)

Ingredienser

1 ägg
3 dl mjölk
1 1/2 dl mjöl
1 krm salt
1 krm Dansukker Rörsocker Strö
1 msk flytande margarin
smör eller margarin till stekning

Fyllning
150 g rökt renstek eller annat rökt kött
2 dl creme fraiche
1-2 tsk riven pepparrot
1 krm salt
1 krm Dansukker Rörsocker Strö
1 dl finstrimlad purjolök

Svampkompott
300 g blandad svamp
smör eller margarin till stekning
3 msk olja
1 msk vinäger
1 tsk Dansukker Rörsocker Strö
1/2 krm salt
1/2 krm svartpeppar

Vispa sönder ägget i en skål. Tillsätt hälften av mjölken, mjöl, salt och socker och vispa till en slät smet. Blanda i margarinet och resten av mjölken.

Stek tunna pannkakor i smord stekpanna. Låt svalna.

Blanda samman ingredienserna till fyllningen. Fördela fyllningen på de kalla pannkakorna. Rulla samman.

Rensa svampen. Stek svampen i matfett. Tillsätt övriga ingredienser och låt det få ett uppkok.

Skär pannkaksrullarna i två bitar och lägg på tallrikar. Fördela svampen. Garnera med någon färsk örtkrydda t ex timjan.

Receptet är framtaget av

Dansukker