Rulltårta, basrecept

45 minuter
Rulltårta, basrecept
Betyg: (166st)

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl Dansukker Strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 2 msk kokande vatten

Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i smeten tillsammans med vattnet.

Grädda mitt i ugnen i 250 °C i cirka 5 minuter. Stjälp upp på sockrat papper. Bred på valfri sylt eller mosade bär. Extra festligt blir det om bären blandas med vispad grädde. Rulla samman.

Varianter
Kokosrulltårta: Byt ut mjölet mot 3 dl kokosflingor och 3/4 dl potatismjöl.
Chokladrulltårta: Tillsätt 2 msk kakao.
Nötrulltårta: Byt ut mjölet mot 100 g malda hasselnötter och 2 msk potatismjöl.

Receptet är framtaget av

Dansukker