Rulltårta med fikon- och mascarponekräm

Klassisk julfika med exotisk sötma och krämig färskost.
Rulltårta med fikon- och mascarponekräm
Betyg: (2st)

Ingredienser

    Kakbotten

    • 3 ägg
    • 1 1/2 dl Dansukker Strösocker
    • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
    • 2 dl vetemjöl
    • 1/2 tsk bakpulver
    • skal från 1 citron, gärna obesprutad
    • 2 tsk malen kanel

    Mascarponekräm

    • 3 1/2 dl vispgrädde
    • 250 g mascarpone
    • 3 msk Dansukker Florsocker
    • 6 msk Fikonmarmelad

    Sätt ugnen på 250 °C och klä en plåt med ett smort bakplåtspapper.
    Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt.
    Blanda vetemjöl och bakpulver, kanel och citronskal, rör försiktigt ner i smeten och bred ut den jämt på bakplåtspappret.
    Grädda mitt i ugnen i cirka 5 minuter. Sockra på rulltårtan, stjälp upp den på ett bakplåtspapper och dra försiktigt bort pappret.
    Till mascarponekrämen, vispa grädde lätt och blanda med mascarponeost. Sikta ner florsocker och blanda försiktigt ner fikonmarmelad.
    Bred krämen på rulltårtan och rulla ihop. Förvara svalt.
    Vid servering, pudra med florsocker och lägg på valfria bär.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker