Saffran och apelsinsufflé med pepparkaka

cirka 4 portioner
Saffran och apelsinsufflé med pepparkaka
Betyg: (0st)

Ingredienser

8 st pepparkakor
20 g smör till smörjning
1,5 dl Dansukker Farinsocker
4 msk vatten
4 msk apelsinsaft
Apelsinskal från en apelsin
4 msk Dansukker Ekologiskt Strösocker
Ett halvt paket (0,25 g) saffran
1 msk potatismjöl
3 st äggvitor
2 msk Dansukker Ekologiskt Strösocker

1. Sätt ugnen på 175 °C. Smörj dina formar ordentligt. Sockra dem så att hela formen blir täckt.

2. Krossa pepparkakorna. Strössla pepparkaksbitarna i botten av dina formar och ställ formarna i frysen.

3. Koka upp vatten, apelsinsaft, skal, socker och saffran. Sikta ner potatismjölet och värm upp blandningen under omrörning. Denna blandning skall bli seg och klisterliknande! Ta av från värmen.

4. Vispa upp äggvitorna. När dessa har börjat hårdna, häll i sockret och fortsätt vispa tills marängen är hård och du utan problem kan vända skålen upp och ner över huvudet.

5. Tag lite av marängen och vispa ut din saffransmet tills den löses upp. Vänd ner saffransmeten i marängen försiktigt. Spritsa ut sufflésmeten i dina formar, över pepparkaksbitarna. Stryk ut smeten jämn i formarna. Använd tummen och dra bort smet som sitter fast på kanten av formarna. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Servera direkt!

Recept Josefine Baumann