Saffrans- och hasselnötstartalett

Saffrans- och hasselnötstartalett
Betyg: (0st)

Ingredienser

Tartalett
100 g smör
1,75 dl ljust muscovadorörsocker
2,5 dl vetemjöl
1/2 g saffran

Blanda ihop allt, låt stå kallt ca 1 timme. Fodra små formar och baka av på 190 °C ca 10 minuter.

Hasselnötstosca
50 g smör
3 msk rörsocker fairtrade
0,75 dl honung
2 dl grädde
1,5 dl glykossirap
1,5 dl rostade, grovt hackade, hasselnötter

Väg upp allt utan nötter i en kastrull. Koka allt på låg värme tills det fått en gyllenbrun färg, ca 125 °C. Gör eventuellt kulprov i ett glas med vatten. Blanda sist ner nötterna och fyll upp formarna med massan.
 

Montering
Dekorera med lite vispad grädde smaksatt med rom och strö över lite rostade hasselnötter.

Recept Lina Olsén