Saffransrosor med kanel

cirka 20 stycken
Saffransrosor med kanel
Betyg: (0 st)

Ingredienser

  • 200 g smör eller margarin
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst för söta degar
  • 1 dl Dansukker Strösocker
  • 1/2 dl Dansukker Vit Sirap
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 g saffran
  • cirka 12 dl vetemjöl

Fyllning

  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1/2 dl Dansukker Farinsocker
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 1 msk kanel

Pensling

  • 1 ägg

Smält matfettet i en kastrull på spisen. Tillsätt mjölken och värm till 37 °C. Smula jästen i en skål och häll på degspadet och rör tills jästen löst sig. Tillsätt socker, sirap, salt och saffran. Arbeta in mjöl tills degen släpper skålens kanter. Låt jäsa under duk i 30 minuter.

Rör samman ingredienserna till fyllningen. Arbeta degen smidig på mjölat bakbord. Kavla ut till en rektangulär platta och bred på fyllningen. Rulla samman och skär i 20 bitar. Lägg bullarna på plåt med bakplåtspapper. Klipp 4-6 jack i bullarna, ända ner till botten. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg.

Grädda mitt i ugnen i 225 °C i cirka 8 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

Receptet är framtaget av

Dansukker