Sallad med ost och päron

Sallad med ost och päron, en fräsch kombination. Päron, vindruvor, hasselnötter, brie och dressing på en bädd av ruccola.

4 portioner

Betyg (0 st)

Ingredienser

1/2 liter rucola sallad
2 fasta päron
100 g vindruvor
1 1/2 dl rostade, grovt hackade hasselnötter
200 g brie i bitar

Dressing
2 msk neutral olja
2 msk Dansukker Ljus Sirap
2 msk färskpressad apelsinsaft
1 /2 g saffran
1 krm grovmald svartpeppar

Instruktioner

Skölj salladen och låt den rinna av på papper. Lägg den på ett fat. Skala päronen och skär dem i klyftor eller bitar och doppa dem hastigt i kokande vatten. Spola av med kallt vatten och lägg på hushållspapper. Skölj druvorna, dela dem och ta bort kärnorna. Lägg päronbitarna, druvorna och osten ovanpå salladen. Strö över nöthacket. Blanda samman ingredienserna till dressingen och häll över salladen vid serveringstillfället.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.