1 liter blandad sallad t ex rucola, spenat och röd mangold
10 rädisor
1 rödlök
200 g grön sparris
2 avokador, mogna
4 ägg
3-400 g rökt fisk t ex lax eller makrill
Dressing
1 pastöriserad äggula
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 krm salt
1 krm mald svartpeppar
2 tsk Dansukker Muscovadosirap
1 msk vitvinsvinäger
1 dl rapsolja
Skölj salladen och lägg den på handduk eller hushållspapper för att rinna av. Skölj och skiva rädisorna. Skala, halvera och skiva rödlöken. Koka upp vatten med lite salt i och lägg i sparrisen. Ta grytan från värmen och låt sparrisen ligga i vattnet i 5-10 minuter. Skala, kärna ur och klyfta avokadon. Koka, skala och halvera äggen. Rensa fisken och dela den i mindre bitar. Lägg upp samtliga ingredienser på assietter eller på ett större fat. Blanda samman ingredienserna till dressingen och häll den över salladen eller servera den till salladen.
Receptet är framtaget av