Semifreddo med choklad och apelsin - Recept

Semifreddo med choklad och apelsin

2 liter
Semifreddo med choklad och apelsin
Betyg (0st)

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 äggulor
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 2 dl Dansukker Finkornigt Strösocker
  • 1 dl Dansukker Glykossirap
  • 5 dl vispgrädde
  • 250 g mörk choklad, smält
  • 100 g nougat, hackad
  • Skal från 1 apelsin, gärna obesprutad

Lägg ägg, äggulor, vaniljsocker, socker och glykossirap i en värmetålig skål.

Placera skålen över en kastrull med sjudande vatten och vispa med elvisp i 6-8 minuter eller tills smeten är ljus och tjock. Ta bort från värmen och låt svalna något.

Vispa grädden. Blanda ner grädden försiktigt i äggblandningen tills det blir en jämn smet.

Häll ner den smälta chokladen och hackade nougaten. Rör ihop och tillsätt apelsinskalet.

Häll i en 2 liters form eller två mindre formar och frys i 6 timmar eller över natten.

Ta fram en stund innan servering.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;