Ingredienser
1 kg orensad eller 600 g rensad strömming
2 dl mini fraiche
2 msk skånsk senap
1 msk Dijonsenap
1 msk Dansukker Vit Sirap
1 dl grovt rågmjöl
2 tsk Dansukker Brun Farin Strö
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
Instruktioner
Skölj strömmingen och lägg den på hushållspapper för att rinna av.
Blanda samman mini fraichen, senapen och sirapen. Lägg i strömmingen och låt stå kallt i 2-3 timmar. Se till att alla strömmingarna är täckta av marinaden. Ta upp strömmingen ur marinaden och lägg samman dem två och två.
Blanda rågmjöl, brun farin, salt och peppar och vänd strömmingarna i detta. Stek strömmingen gyllenbrun i matfett.
Servera den nystekta strömmingen till kokt potatis eller på en mörk smörgås eller varför inte i ett hamburgerbröd med fräsch sallad och en klick creme fraiche.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen
Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker
Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Pannkakor
Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt
Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Se till att du har svenskt socker i påsen.
När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.