1 kg orensad eller 600 g rensad strömming
2 dl mini fraiche
2 msk skånsk senap
1 msk Dijonsenap
1 msk Dansukker Vit Sirap
1 dl grovt rågmjöl
2 tsk Dansukker Brun Farin Strö
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
Skölj strömmingen och lägg den på hushållspapper för att rinna av.
Blanda samman mini fraichen, senapen och sirapen. Lägg i strömmingen och låt stå kallt i 2-3 timmar. Se till att alla strömmingarna är täckta av marinaden. Ta upp strömmingen ur marinaden och lägg samman dem två och två.
Blanda rågmjöl, brun farin, salt och peppar och vänd strömmingarna i detta. Stek strömmingen gyllenbrun i matfett.
Servera den nystekta strömmingen till kokt potatis eller på en mörk smörgås eller varför inte i ett hamburgerbröd med fräsch sallad och en klick creme fraiche.
Receptet är framtaget av