Senapsmarinerad strömming

Senapsmarinerad strömming

4 portioner
Senapsmarinerad strömming är ett av många sätt att tillaga strömming. Denna strömming passar utmärkt till kokt potatis, på grovt bröd eller som hamburgare.
Senapsmarinerad strömming
Betyg (1st)

Ingredienser

1 kg orensad eller 600 g rensad strömming
2 dl mini fraiche
2 msk skånsk senap
1 msk Dijonsenap
1 msk Dansukker Vit Sirap
1 dl grovt rågmjöl
2 tsk Dansukker Brun Farin Strö
1 tsk salt
2 krm vitpeppar 

Skölj strömmingen och lägg den på hushållspapper för att rinna av.

Blanda samman mini fraichen, senapen och sirapen. Lägg i strömmingen och låt stå kallt i 2-3 timmar. Se till att alla strömmingarna är täckta av marinaden. Ta upp strömmingen ur marinaden och lägg samman dem två och två.

Blanda rågmjöl, brun farin, salt och peppar och vänd strömmingarna i detta. Stek strömmingen gyllenbrun i matfett.

Servera den nystekta strömmingen till kokt potatis eller på en mörk smörgås eller varför inte i ett hamburgerbröd med fräsch sallad och en klick creme fraiche.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;