Skaldjursrisotto

En krämig skaldjursrisotto som innehåller bland annat kräftor, sparris, räkor och västerbottenost. Laga skaldjursrisotto och njut av en härlig måltid.

2 portioner

Betyg (13 st)

Ingredienser

100 g grön sparris i bitar
1 burk kräftor i lag, 170 g
200 g räkor 70/90, skalade
2 schalottenlökar, finhackade
25 g smör
2 dl avorioris
5 dl vatten
2 msk grönsaksfond
2 dl vitt vin
2 dl riven västerbottenost
1 riven vitlöksklyfta
1 tsk Dansukker Farinsocker
1/4 dl finhackad dill
6 halverade cocktailtomater

Sås
1 dl mini fraiche
2 msk tomatpuré
2-3 tsk Dansukker Florsocker

Instruktioner

Blanda samman ingredienserna till såsen i en skål och ställ i kylskåp till serveringen.

Lägg sparrisbitarna i saltat, kokande vatten. Häll av vattnet. Häll bort vattnet på kräftorna. Fräs löken i smör i en kastrull. Tillsätt riset och fräs under omrörning. Tillsätt vinet och låt koka tills det kokt in i riset. Blanda vatten och fond. Häll på 1-2 dl av buljongen och koka under omrörning. Tillsätt mer buljong efterhand som den kokar in. Fortsätt tills all buljong kokat in. Rör om emellanåt så att risotton inte bränner fast i kastrullen. Tillsätt ost och vitlök och blanda väl. Tillsätt sparris, skaldjur och dill. Garnera med tomathalvorna. Servera genast.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sprid kärlek på Alla Hjärtans Dag

Bjud på fika med något extra gott som är en fröjd såväl för ögat som för gommen. Och din Valentin blir garanterat glad.

Säsong för Semlor

Semlor, eller fastlagsbullar, finns i en rad olika varianter. Inspireras av våra recept och bjud på egna semlor.

Vinterutflykter

Fyll på med energi i sportlovsbacken. Här har vi samlat goda recept som passar perfekt till utflykten och kan enkelt packas i termosen och ryggsäcken.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Det enda svenska strösockret!

Nu har vi tagit fram en ny design på vårt Från Sverige-märkta strösocker. Allt för att göra det enklare för dig att välja svenskt!